Zaterdag 19 oktober 2019 is het weer zover! De Vrienden van Flora LIVE!

Vorig jaar voor het eerst in 4 zalen en dat was een daverend succes. Dit jaar staan de bands weer verspreid over 4 zalen, genoeg keuze voor iedereen om een superleuke avond te hebben!

Op zaterdag 19 oktober is het zover! 4 zalen, 16 bands, 1 groot feest!

De bands treden op in 4 verschillende zalen. Hieronder een overzicht van het programma en alle bands.

Mainstage – Theaterzaal
21.00 – 22.00 uur Bende van Éliënde
22.00 – 23.00 uur The Chasers
23.00 – 00.00 uur Join the Wolf Pack
00.00 – 01.00 uur Little Stef
01.00 – 02.00 uur Spetterende afsluiting
Upstairs – Parq Lounge
20.30 – 21.30 uur 7 Roads Blues Band
21.30 – 22.30 uur No Way
22.30 – 23.30 uur Basic Station
23.30 – 00.30 uur HardZat
Rosariumzaal
20.30 – 21.30 uur Coverband Gonzo
21.30 – 22.30 uur Have a Cigar
22.30 – 23.30 uur Midwest Coverband
23.30 – 00.30 uur Cookies for Einstein
00.30 – 01.30 uur The Incredible Machine
Roos eten & drinken
21.00 – 22.00 uur Without Johnny
22.00 – 23.00 uur Wi No 2 & Hot ‘n’ Thirsty
23.00 – 00.00 uur Omloop

 

Maak jouw avondje Vrienden van Flora LIVE compleet en reserveer alvast een tafel in Roos eten & drinken!

HOE KOM IK AAN KAARTEN?

Er zijn 3 manier om aan kaarten te komen:

  • Via de optredende bands – voorverkoop € 12,50 per kaart
  • Via deze website, zie onderstaand – voorverkoop €12,50 per kaart (excl. transactiekosten)
  • Aan de deur – € 15,00 per kaart (zolang de voorraad strekt, kans is aanwezig dat het dan al uitverkocht is)

MAINSTAGE – THEATERZAAL

LITTLE STEF
00.00 – 01.00 uur

Little Stef is een coverband rondom Stephanie van Bunningen. Steffie, ook wel het ‘gouden strotje’ van het Groene Hart genoemd, is klein van stuk maar met grote daden op het podium. Zij heeft in de afgelopen 15 jaar (!!) al menig tentfeest, kroeg of festival op zijn kop gezet. Elk optreden van Little Stef is een groot feest met oude soul van o.a. Aretha Franklin, Nina Simone en Tina Turner en recentere (rock) covers van o.a. Anouk, Melissa Etheridge en Pink. Little Stef rockt maar weet je ook te raken met hartverscheurende blues van onder andere Beth Hart. De band staat als een huis en wordt al jaren gevormd door Richard Bakker (gitaar), Hans Nottelman (Bas), Gijs Smit (toetsen), Ben Schuttenbeld (drums), Gerard Thuis (gitaar), Arjan en Willem van der Meer (trompet) en Dirk Hoogendoorn (Sax). De 9-mansformatie heeft inmiddels ruim 200 optredens op haar naam staan en op festivals gespeeld met o.a. Kensington, Go Back to the Zoo, Jeugd van Tegenwoordig, Handsome Poets, etcetera. Voorprogramma’s van onder andere De Dijk, Barrelhouse, Band zonder Banaan, etc. De band little Stef biedt ‘uitjedakgarantie’.

JOIN THE WOLF PACK
23.00 – 00.00 uur

Join the Wolf Pack is een echte live band en biedt de fans een uitdagende strakke rockshow. Met optredens in o.a. De Boerderij Zoetermeer, Poppodium Xinix, JJ Music House, RTV West Live radio, Parkroad Café, The Waterhole, Rock Café Taste en als headliner op diverse festivals als Woodstock aan de Waal, Hoekstock festival, Bevrijdingsfestival Den Helder, JJ Music House Festival en het Haagse Hoed festival heeft de band inmiddels een stevig visitekaartje afgegeven. In 2018 staat ook het buitenland weer op het programma, waarbij de band onder andere Duitsland en België zal aandoen.

Roland Brons: Lead vocals / guitar (The Wild Romance, Murphey’s Law)
RP Verkade: Lead guitar / backing vocals (The Dutch Joe Satriani)
Peter Smitskam: Bass guitar / backing vocals ( Jules Mescaline)
Fabyan “Junior” Visser: Drums / backing vocals

THE CHASERS
22.00 – 23.00 uur

Met de oorsprong in Boskoop staat deze band garant voor kwalitatief goedverzorgde covers uit binnen- en buitenland. The Chasers spelen bekende en minder bekende nummers maar wel altijd met een herkenbare sound.
De strakke drumlines van Dennis, de fabuleuze solo’s van Moritz en het enthousiasme en gouden strot van zanger Rick zijn een meer dan goede basis voor kwaliteit. Daarnaast speelt Koen op keyboard zo’n beetje alles wat in hem opkomt, pakt Hans elke basnoot superstrak en geeft Stef de vibe op gitaar die de band en sound compleet maken. Geniet van een avondje herkenbaarheid en maak deel uit van het enthousiasme van The Chasers!

BENDE VAN ELIENDE
21.00 – 22.00
 uur

Heb je dat nou ook zo vaak: je kijkt naar een akoestische act en vindt het allemaal best leuk. Het is lekker toegankelijk, het is vaak best wel gezellig en zeker niet te hard. Maar toch, toch knaagt er iets. Want het idee van akoestische liedjes is best wel leuk, maar waarom moet het toch altijd zo soft zijn? Zijn er dan geen bandjes die akoestisch spelen en die een beetje gas kunnen geven? Dat idee hadden wij ook, en wij vonden dat er iets gedaan moest worden. Zodoende ontstond de Bende van Éliënde: akoestische covers, met power. Hevig geïnspireerd door acts als Mumford and Sons, Walk off the Earth en Supertramp benaderen we het repertoire nét even anders. Want met een percussionist achter de potten en de pannen creëer je al snel een lekkere beat. Vul dat aan met een contra- of ukelelebas, en je hebt al een serieuze ritmesectie die oók zachtjes kan spelen. Vleugje gitaar voor de heerlijke slagpartijen waar de zang heerlijk op kan rusten, en er worden allerlei popliedjes mogelijk. Zet je daar dan nog een toetsenist op keytar bij, dan komen de herkenbare melodietjes ook vrij. Voeg je tenslotte een zanger en een zangeres toe (en backing vocals door de rest van de band), dan kun je in eens bijna alle liedjes spelen die je kent! Hatsekidee, covers met power!

PARQ LOUNGE – UPSTAIRS

De Boskoopse band HardZat is sinds oprichting in 1990 uitgegroeid tot de rockcoverband die menig zaal plat speelt. De 7-koppige band zet een avondvullend programma neer met rockhits variërend van Anouk tot ZZ Top en van ballads tot onvervalste rock&roll.

De huidige bezetting bestaat uit: Jan van Vliet – Drums, Hans de Boer – Gitaar, Kees Pat – Gitaar, Gertjan van ’t Spijker – Keyboard, Piet van Doorn – Bas, Peter van Kempen – Zang, Mandy van den Hoek – Zang.

Ons repertoire bestaat o.a. uit: Anouk, Herman Brood, ELO, Live, Eagles, Golden Earring, Rolling Stones, Cranberries, Robbie Williams, Gary Moore, CCR, U2, Wild Cherry, De Dijk, The Scene en ZZ Top

HARDZAT
23.30 – 00 30 uur

Basic Station, een rock- en bluesband die inmiddels drie cd’s op zijn naam heeft staan, is op de heuvelrug en ruime omgeving zeker geen onbekende meer. In 2008 liet Basic Station tijdens Dwergpop, in het voorprogramma van Peter Koelewijn, niet alleen het publiek maar ook Peter zelf rocken, waarna ze zelf in 2009 de 3-J’s als voorprogramma kregen op Dwergpop! In 2014 stonden ze op het festival Park Podium in Breukelen. 2015 is het jaar waarin zij speelden op het grote blues festival Culemborg Blues en op Kleurrijk Wijk. In 2016 heeft Basic Station zich volledig gewijd aan de derde cd. De cd-release en het optredens in Artishock Soest en op Kleurrijk Wijk waren de hoogtepunten in 2017. 2018 heeft Basic Station al een mooie optreden gebracht op het Foodfestival in Soest, de BluesRoute in Cuijck en een special in een radioprogramma op RTV Rijnmond. Basic Station gaat al heel wat jaren mee en speelt eigen werk dat zich het beste als Rock & Blues laat omschrijven waarbij we ze beïnvloed zijn door grootheden als Jimmi Hendrix en Stevie Ray Vaughan. De paar covers die voorbijkomen moet je dan ook bij deze muzikanten zoeken.

De band wordt gevormd door vijf muzikanten, een geluidsman en een bandbaas: Wim Schriekenberg (gitaar en zang), Henk Haar (basgitaar), Arian Koops (drums), Ben Petersen (toetsen), Ruud Wegman (harmonica), Bert Bannink (geluid) en Edgar Blijenberg (geluid en Bandbaas)

BASIC STATION
22.30 – 23.30 uur

Bij No Way gaat het dak er af !! De symphonische rockband No Way gaat op Flora Live de ene na de andere knaller spelen in de PARQ-Lounge tussen 21:30 en 22:30 Voor Boskoop is de band No Way, met Erik Spek als frontman, zeker geen onbekende. No Way timmerde al zo’n 15 jaar geleden behoorlijk aan de weg in de regio. Sedert eind vorig jaar is No Way weer volop actief en is van start gegaan met een prima bezetting en veelbelovend repertoire. No Way staat als een huis !! Het repertoire van No Way bevat nummers van o.a. Marillion, Porcupine Tree, Genesis, Toto, Queensryche, Supertramp, Depeche Mode en van Nederlandse bodem Bløf, Borsato en Het Goede Doel. De basis van No Way wordt gevormd door Martijn Bollaart op slagwerk en Henk van Tol op bas. Wout Dekkers is meester op toetsen. Rob de Goede en Herbert van Brug nemen de gitaarpartijen voor hun rekening, voeg daar zanger en gitarist Erik Spek als frontman aan toe en de sax van Lenneke Timmerman maken het geheel tot een band van formaat.

NO WAY
21.30 – 22.30
 uur

7 Roads Blues Band is reeds jarenlang bestaande 5mans-allround blues formatie die zich heeft gespecialiseerd in het vertolken van muziek met de blues als uitgangspunt. De band is solide en straalt energie uit en opereert vanuit de regio Boskoop. Het repertoire bevat stevige en herkenbare bluesnummers van grootheden als Muddy Waters, Magic Slim. B.B. King, Stevie Ray Vaughan, Elmore James, Peter Green en Eric Clapton. Daarnaast worden uitstapjes gemaakt naar The Rolling Stones, Chuck Berry, The Red Devils, ZZ Top, Ten Years After en Cuby & The Blizzards

Wim Koster – Zang/Mondharmonica * Frank Tabbers – Sologitaar/Backing vocals * Wim Geerling – Slaggitaar/ Bass Gitaar * Arjan Siereveld – Basgitaar/ Keybooard/Backing vocals * Ruud van Ris – Drums

SEVEN ROADS BLUES BAND
20.30 – 21.30 uur

ROSARIUMZAAL

THE INCREDIBLE MACHINE
00.30.- 01.30 uur

Als een ronkende, bokkige machine gooit The Incredible Machine de benzinetank van het publiek vol met passie en energie. Het ene na het andere krachtige nummer komt er met meerdere paardenkrachten tegelijk uit. Of het nou nummers uit de jaren ’80 zijn, of liedjes die net vers in de hitlijsten staan: The Incredible Machine heeft vele ijzers in het vuur. Gierende gitaren combineren al sinds jaar en dag goed met een passievolle, rauwe stem. Tim E en Carlijne zorgen daar beiden voor, en Arjen gooit daar nog een enorme dosis synthesizers over heen. Die combinatie zorgt voor een heerlijk rauwe muzikale mix. Voeg daar dan nog de ruige basgitaar van Tim H aan toe, en de strakke beats van Boet en je hebt een goed geoliede machine die overuren draait. Met nummers van artiesten als Bruno Mars, Calvin Harris, Lady Gaga, Janis Joplin en INXS weet je als publiek dat je heerlijk stoom kunt komen afblazen. Funk, pop en rock zijn dan ook rijkelijk vertegenwoordigd en worden met vuur en passie gespeeld!

COOKIES FOR EINSTEIN
23.30 – 00.30 uur

Cookies for Einstein is een vijfkoppige stevige rock coverband rond een vocaal zeer sterke zangeres. Rauwe vocals, gedreven gitaarpartijen, een steady ritmesectie (bas en drums) en een enthousiaste on-stage attitude stralen af op het publiek en zorgen voor een indrukwekkende performance. Sinds de formatie in 2017 vormt stevige rock het onbetwiste fundament voor de band. Maar af en toe een wat gevoeliger (blues)rock nummer gaat de band ook niet uit de weg. Leven in de brouwerij?… Cookies for Einstein staat er garant voor!!!

Cookies for Einstein bestaat uit: Ilja van Dam (Lead vocals), Peter Rijneveld (Gitaar, backing vocals), Jan Lepelaar (Gitaar, backing vocals), Marcel Brand (Drums) en Ronald Slagboom (Basgitaar, management); een ijzersterke combinatie!

MIDWEST COVERBAND
22.30 – 23.30 uur

Midwest Coverband uit Bodegraven-Utrecht speelt top hits van Johnny Cash tot Eric Clapton, The Rolling Stones tot Status Quo en CCR, gillende solo’s van Pink Floyd en Santana tot de zachte warme klanken van Fleetwood Mac maar ook een akoestisch nummertje…. Kom luisteren op 19 oktober en feest mee!

HAVE A CIGAR
21.30 – 22.30 uur

Have a Cigar is een pop- / rockcoverband vernoemd naar de Pink Floyd song ‘have a Cigar’. Naast Pink Floyd covers speelt deze band ook covers van andere grootheden uit de popmuziek, varierend van the Beatles tot U2, Van Led Zeppelin tot Pearl Jam en nog veel meer. De band is opgericht in 2009 door familieleden Dennis Kooistra (gitaar) en Paul Kooistra (drums). Niet veel later voegde een ander familielid, Sascha van ’t Hoog (bas) zich bij de band. Have a Cigar bestaat grotendeels uit brave huisvaders die af en toe stiekem hun jongensdroom ten gehore willen brengen en staat voor passievolle pop- en rockcovers met een eigen tintje.

Drum: Paul Kooistra – Slag gitaar: Rik van der Heijden – Solo gitaar: Rick Ekelschot – Zang/gitaar: Robbert Groenendijk – Bas: Sascha van `t Hoog

COVERBAND GONZO
20.30 – 21.30 uur

In 2002 is coverband Gonzo opgericht door drummer Michel. Na meerdere bandwisselingen heeft de huidige band zijn vorm gekregen. Vanaf 2005 kwam bassist Patrick bij de band en in 2012 sloot gitarist Sjoerd zich aan bij de formatie. Frontvrouw Carmen zingt en speelt gitaar en maakte de huidige bezetting in 2017 compleet. Een gevarieerd aantal uitdagende covers klinken bij Gonzo net even anders dan normaal. Brutale en energieke rock in een mix can classic- en modern rock. Daarbij speelt Carmen als gitaar-spelende zangeres zeer zeker een rol. Daarnaast werkt de solide ritmesectie met gevarieerde/verrassende backing vocals van Patrick en Michel erg goed. Tel daarbij het verfijnde en heerlijke gitaarspel van Sjoerd op en het Gonzo plaatje is compleet. Ofwel “Keep on Rocking in the Free World” .

GRAND CAFÉ ROOS ETEN & DRINKEN

Omloop is een Nederlands country/folk project dat recent is gestart in 2019 om weer enige diepgang te binnen de kaders van de Nederlandstalige muziek, met echte instrumenten, Vol-Overtuiging-Vals zonder autotune, en nuchtere polderjongens op het podium. De leden hebben allemaal de nodige ervaring in de metal, rock en punk, maar nu willen we de uitdaging aangaan om met een ander genre in onze moedertaal nieuwe muziek ten gehore te brengen.

Rick Smits – Zang/Gitaar – Bas Klinkhamder – Gitaar – Robin Stuijfzand – Drums – Hein de Koning – Basgitaar

OMLOOP
23.00 – 00.00 uur

Hot ‘n’ Thirsty: Een leuke coverband met stevige, herkenbare muziek uit de jaren 70 en 80, de gevaarlijkste band onder zeeniveau met een daverende en spectaculaire performance !
Bandleden : Benjamin Slaman – Leadvocals – Frank Jacobi – Bass / Backing Vocals – Arthur Sibum- Guitars – Leon Sibum – Guitars – Erik Kooijman – Drums
Wi No 2: Een gezellige vrienden(cover)band die op akoestische wijze de muziekgeschiedenis induiken van de countryrock uit de jaren 60 en 70.
Bandleden : Eddy Nolet – Guitars /Vocals – Arno Nolet – Guitars/Vocals – Wim de Vos – Guitars/Vocals

WI NO 2 & HOT ‘N’ THIRSTY
22.00 – 23.00 uur

Na enkele jaren in een classic rock band te hebben gespeeld zijn Robert-Jan Zoll-Dijkema (gitaar en zang), Mark Gorlee (drums) en Peter Heijliger (bas) een andere weg ingeslagen. Geïnspireerd door het John Mayer Trio bleken songs uit het repertoire van dit supertrio de juiste keuze voor Without Johnny, de toepasselijke naam van de nieuwe gevormde band. Al gauw bleken ook de songs uit het solo repertoire van John Mayer een perfecte match, onze playlist is inmiddels grotendeels gevuld met een mix van deze songs! Without Johnny speelt “John Mayer blues” met af en toe een uitstapje naar wat steviger repertoire, heeft een meeslepende groove en ligt lekker in het gehoor.

WITHOUT JOHNNY
21.00 – 22.00 uur

BEN JIJ ER BIJ?

KOOP NU JOUW KAARTEN!
VERKRIJGBAAR VIA DEZE WEBSITE OF VIA DE OPTREDENDE BANDS!